• Învățare permanentă – instruire și educație

  CNCV asigură un colectiv multidisciplinar de profesori. Profesori cu o mare experientă și expertiza didactică (gr I si II, doctorate, autori de programe si manuale, creatori de softuri educaționale etc… )
 • Cantina-restaurant asigură:

  -Materie primă neprocesată pentru o hrana sanatoasa si o nutritie echilibrata si sanatoasa.
  -Prepararea unei hrane dietetice, la cuptor sau gratar folosind uleiuri de calitate (ulei de masline si palmier)
 • Stabilitate psihică – control mental

  CNCV dispune de un cabinet propriu psihopedagogic și un ansamblu de programe și proiecte ce vizează formarea unei gândiri pozitive cu soluții alternative, plăcerea de a învăța și eliminarea stresului
 • Orientare școlară și profesională – cariera și viața de familie.

  CNCV are pregatită metodologia de orientare a elevilor către performanța acolo unde aceștia au capacități, talent, aptitudini și competențe. Se pune accentul pe componentele sociale și civice și a acelora ce privesc simțul de inițiativă .
 • Alimentație echilibrată – ratională.

  CNCV dispune de o cantină – restaurant super dotată unde elevii și profesorii servesc masa în condiții nutriționale de calitate (natural și bio)

Colegiul National “Cantemir-Voda”

 

Traditie     *     Modernism     *     Performanta

 

CNCV este o unitate de invatamant –monument istoric– care a fost consolidata si restaurata intre anii 2006-2010 pe programul Bancii Europene de Investitii.

Sub directoratul profesorului Mihai Alexandru si cu sprijinul acordat de primaria sectorului 2, colegiul a fost dotat si utilat la standarde europene. Modern si functional, acesta ofera elevilor conditii excelente pentru invatatura, educatie si activitati recreative. In acelasi timp oferta colegiului s-a diversificat iar media de admitere a crescut semnificativ, plasandu-ne in top ten-ul Bucurestiului.

Astfel s-a creat baza tehnico-materiala corespunzatoare noii tehnologii didactice cu solutii integrate de soft si hard

 

 

 

 

 

 

 

Colegiul National “Cantemir-Voda”

· 12 Sali de clasa dotate cu mobilier nou,modern si ergonomic.Fiecare dintre acestea dispune de echipamente electronice cuplate la internet si telefonie.

· 3 laboratoare si 3 cabinete de informatica dotate cu cate 32, respectiv 18 calculatoare, care sa asigure fiecarui elev posibilitatea de a lucra si participa efectiv si interactiv la procesul educational.

 

 

 

 

 

 

 

·       3 laboratoare de diferite specialitati-bilogie,chimie,fizica-utilate cu materiala didactic si instalatii specifice acestora.

 

 

 

 

 

 

 

·       2 centre de excelenta pentru informatica si stiinte unde elevii urmeaza cursuri de ECDL, CISCO, ORACLE etc. , sau se pregatesc pentru concursuri si olimpiade.Tot aici se desfasoara cursuri de pregatire si formare a cadrelor didactice din scoala si din municipiul Bucuresti.

 

 

 

 

 

 

 

 

·       O sala de sport moderna si un teren multifunctional,  acoperit cu tartan, unde elevii practica miscari de intretinere si sport de performanta.

 

 

 

 

 

 

 

·       O biblioteca clasica cu 40.000 volume. Aceasta dispune si de o sala de lectura informatizata, cuplata la internet.

 

 

 

 

 

 

 

·       Un amfiteatru cu peste 150 locuri, cu o geometrie variabila si multifuncional(inclusiv sala de cinema)

 

 

 

 

 

 

 

·       Ateliere de exercitiu si creatie in care se practica o multitudine de activitati: antreprenoriat, dezbateri, arta foto, design, pictura, sculptura, muzica, dans etc.

 

 

 

 

 

 

 

·       O cantina dotata la standarde inalte de calitare unde elevii si profesorii colegiului pot servi o masa calda pe meniuri naturale si eco.

 

 

 

 

 

 

 

 

·       Programe de tip after-school unde elevii isi folosesc timpul disponibil pentru a-si dezvolta si valorifica talentul,aptitudinile si inclinatiile pentru o cariera de succes.